VKI: nu bij Garage De Basis

De ‘Krul’ is terug!

BOVAG, FEHAC en KNAC lanceren Vrijwillige Klassieker Inspectie

BOVAG/Dutch Car Restorers , FEHAC en KNAC lanceerden op de Interclassics Classic Car Show Maastricht in januari 2023 de Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI). Deze inspectie is bedoeld voor auto’s van 50 jaar en ouder, die sinds begin 2021 vrijgesteld zijn van de apk-plicht.

Begin 2021 zijn auto’s van 50 jaar en ouder vrijgesteld van de apk omdat deze auto’s vaak weinig rijden en hun eigenaren volgens toenmalig minister Van Nieuwenhuizen ‘veel aandacht besteden aan het onderhoud van hun voertuig’. En dat klopt, echter: in de herfst en winter staan deze auto’s vooral stil. En juist deze stilstand kan tot problemen leiden. Om veilig en niet onnodig milieubelastend op pad te gaan en om deze auto’s in tip-top conditie te houden, kunnen deze auto’s nu de Vrijwillige Klassieker Inspectie ondergaan bij gecertifieerde bedrijven.
Garage De Basis is inmiddels ook gecertificeerd deze Vrijwillige Klassieker Inspectie uit te voeren.

Bij de Vrijwillige Klassieker Inspectie kijkt een inspecteur naar veiligheid en milieu, maar ook naar aandachtspunten die van belang zijn voor het behoud van de klassieker. Na afloop van een inspectie ontvangt de eigenaar een inspectierapport over de status van de klassieker. Als de auto voldoet aan alle veiligheids- en milieu-eisen krijgt de auto een keuringssticker met de klassieke krul. Het inspectierapport kan als startpunt dienen voor een onderhouds- of restauratieplan. Ook kan de klassiekerinspectie ingezet worden als extra check bij aankoop.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!